Östersund besöker man ofta för det stora utbudet av vintersport. Det är ingen slump att staden flera gånger velat arrangera vinter-OS för här finns en skidskytteanläggning, slalombackar, curlinghall och skidspår, men det går utmärkt att aktivera sig i Östersund helt utan olympiska discipliner. Det gör staden till ett utmärkt mål för en skolresa eller utflykt med klassen.

Är ni sugna på äventyr finns två givna stopp, Storsjöbadet och Multi Challenge. Storsjöbadet är ett av Norrlands största äventyrsbad. Vanliga motionsbassänger finns också, men det som sticker ut är vattenrutschbanorna, vattenpisten och klätterväggen. Multi Challenge är ett nöjescenter och äventyrshus mitt i Östersund. Här finns bl a gokart, laserhall och en minigolfbana i UV-belysning som är något helt annat än traditionell bangolf.

Vill ni ändå påminnas om att Östersund är en vinterstad kan ni bege er till Vinterparken. Där går det att åka skridskor i långfärdsskridskobanan Medvinden eller längdåkning i preparerade skidspår, men det går också bra att hänga i ”Vinterplayan”, bada i vedeldade badtunnor eller i isvak och avsluta med bastu.

Det borde vara nog med aktiviteter för en hel vecka, men vill ni ha ännu större variation kanske Nationalmuseum Jamtli, Östersunds Klättercenter eller Padel Center Östersund/Frösön kan locka.

I Östersund bor ni på hotell eller vandrarhem med flerbäddsrum och helpension. Till staden reser ni med buss, tåg eller flyg till Åre Östersund Airport.

Är inte klasskassan också laddad för äventyr kan ni ta hand om den detaljen genom ett försäljningssamarbete med DelikatessKungen. De har ända sedan 1992 erbjudit skolgrupper och idrottsklubbar att sälja företagets delikatesser på den egna orten. Försäljningen är provisionsbaserad, så ju mer ni säljer desto mer pengar blir det till klassresan. Framgångsrika försäljare kan finansiera en hel skolresa med denna försäljning.

Ni väljer själva hur och var ni ska sälja, om ni ska lägga tonvikten på att knacka dörr eller på internetförsäljning i sociala medier. Först tar ni upp beställningar med hjälp av tryckt försäljningsmaterial, säljappen och den personliga webbshop som varje deltagare får och kan dela med sig av till släkt och vänner. När försäljningen är över får ni hem varorna och distribuerar dem samtidigt som ni tar betalt av kunderna.

Försäljning är ett roligt sätt att tjäna pengar till sin skolresa. Ni har stor frihet i hur ni lägger upp jobbet, men självklart finns DelikatessKungen med hela tiden och kan hjälpa er med goda råd för ett optimalt resultat.