Vi är bloggen som vill hjälpa er att hitta ett spännande och intressant resmål för er kommande skolresa. Ett smart tips är därför att ni lägger till Pengar skolresa till era personliga favoriter så att ni snabbt och enkelt kan hitta hit för att ta del av de ständiga uppdateringar som sker här. Missa inte våra tips om nya städer och platser som ni kan besöka under er skolresa. Idag så vill vi passa på att slå ett slag för Dublin, huvudstad och största stad på den gröna ön Irland. Häng med nu så ska ni få veta mer om Dublin – staden som grundades av vikingarna för nästan 1 200 år sedan.

Dublinia

Skolresa till Dublin
Jodå, det är faktiskt sant. Det var ett gäng norska vikingar som år 841 e Kr grundade den stad som genom åren har vuxit och idag är känd över hela världen som Dublin. Detta faktum är något som man är inte så lite stolt över i staden och det finns till och med ett museum som berättar Dublins historia från det att det allra första vikingaskeppet kom seglande uppför floden Liffey på jakt efter en lämplig plats för vikingarna ombord på skeppet att övervintra på så att man kunde fortsätta med sina plundringar av städer, byar och kloster utmed de brittiska öarnas kuster. Museet ifråga heter Dublinia och ligger väldigt centralt till mitt i Dublin City.

Att se och göra under en skolresa till Dublin
Ni flyger grymt billigt till Dublin med till exempel Ryanair från Skavsta flygplats utanför Nyköping. Det tar bara drygt två timmar och ni landar sedan på Dublin Airport. Därifrån går det bussar varje kvart in till centrala Dublin. Boendet fixar ni enkelt i förväg på något youth hostel och sedan är det bara att sätta igång med att upptäcka staden. Det finns tonvis med spännande grejer att se och göra här. Missa inte allsången på någon av stadens många pubar. Grafton Street bjuder på grym shopping. I Phoenix Park måste ni stanna en stund inför det väldiga Wellingon Monument. I biblioteket på Trinity College finns den mystiska Book of Kells som är väl värd ett besök för vetgiriga skolelever på skolresa i Dublin. Mer info om Dublin hittar ni här.