Göteborg är Sveriges andra stad i storleksordning efter Stockholm. Göteborgarna själva brukar – med inte så lite stolthet i rösten – säga att de bor på Sveriges framsida. Göteborg är en helt perfekt stad att åka till om man har lyckats tjäna en slant till skolresan. Här finns det hur mycket som helst att se och göra. Göteborg är som stad inte lika gammal som våra två andra storstäder i Sverige, Stockholm och Malmö.
Göteborg
”Götet”, som staden kallas i folkmun på västkusten, grundades av den svenske storkungen Gustav II Adolf och erhöll stadsprivilegier år 1621. Det har alltid varit liv och rörelse i Göteborg och det var kanske inte särskilt underligt att ett av Sveriges genom tiderna allra största företag – Ostindiska Kompaniet – grundades här och hade sitt högkvarter i Göteborg. Men bortsett från denna stolta historia så har Göteborg mycket annat spännande och intressant att erbjuda sina besökare.

Skolresa till Göteborg
De allra flesta brukar nog förknippa Göteborg med Liseberg. Detta legendariska tivoli är Nordens största nöjespark och är beläget vid Korsvägen i Göteborg. Liseberg drivs som ett aktiebolag och är helägt av Göteborgs kommun. Tivolit invigdes inför Jubileumsutställningen i Göteborg 8 maj 1923 och firar när detta skrivs sina 90 år. Sommarsäsongen sträcker sig från slutet av april till mitten av oktober medan den årliga satsningen Jul på Liseberg håller öppet från mitten av november fram till jul. Liseberg är för övrigt Sveriges största turistmål och har 3 miljoner besökare årligen. Missa inte Liseberg när ni har tjänat pengar till skolresa och åkt till Göteborg. En annan sevärdhet som ni också måste besöka när ni har dragit in pengar till skolresa till Göteborg Feskekörka som är en fiskmarknad som ligger centralt placerad mitt i stan. Här säljs helt nyfångad fisk enligt gamla traditioner rakt över disk. Way Out West och Metal Town är två stora rockfestivaler som arrangeras varje år i Göteborg och som lockar storpublik från i princip hela världen. Se för allt i världen till att inte missa en båttur på Göteborgs kanaler. Det är bara att hoppa ombord på en av de karakteristiska turistbåtarna som går under namnet Paddan och hänga på. Om ni skulle vilja ha mer information så kan ni klicka på den här länken.