Kom iväg på en grymt spännande skolresa som tar er till Kolmårdens djurpark. Vi snackar om ett resmål som inte bara är en av Sveriges absolut mest populära attraktioner alla kategorier med upp emot 650 000 besökare varje år. Nej, dessutom så är Kolmårdens djurpark – eller Kolmården som man oftast säger när man talar om denna djurpark som ligger typ 18 kilometer nordost om Norrköping – med sin totala yta på 1,72 kvadratkilometer de facto en av de allra största djurparkerna i hela Europa. Kolmårdens djurpark invigdes den 27 maj 1965 och är alltså i skrivande stund så sakteliga på väg mot sina 50 år. Har ni ännu inte åkt på skolresa till Kolmårdens djurpark så är det i sanning dags för er att göra det nu. Att tjäna pengar till skolresan fixar ni lätt och sedan är det bara att ta sikte på en skolresa som verkligen kommer att få allt annat som ni har varit med om tidigare att blekna på direkten.
Lionsafari
En riktigt äventyrlig skolresa till Kolmårdens djurpark
Kolmårdens djurpark är som sagt var ett helt perfekt resmål för en grupp av elever och lärare som under en tid har jobbat med att tjäna pengar och detta beror helt enkelt på att man från djurparkens sida har tagit fram ett par olika speciellt designade program för att kunna erbjuda skolelever och lärare som kommer på besök till parken. Det finns program för såväl grundskola som gymnasium, KomVux och folkhögskolor som ni kan kika lite närmare på i lugn och ro för att se vad som passar er bäst. Givetvis ingår det övernattning och entré till parken i dessa paketerbjudanden. Här kan ni läsa mer om hur de här programmen ser ut och hur de är utformade. En mer innehållsrik och äventyrlig skolresa får ni faktiskt leta efter.

Detta är Kolmårdens djurpark
Man kan kanske ganska lätt bli lurad att tro att Kolmårdens djurpark ”bara” är en massa olika djur i bur som man som besökare kan få titta på och kanske få en skymt av om man har riktigt stor tur. Men så är alltså icke fallet. Givetvis är det en djurpark så till viss del kanske det stämmer men om ni kollar på länken här ovan så ser ni att det finns mycket annat att göra där också. Vi snackar tivoli bland annat.