Håller ni på med att tjäna pengar till en skolresa? Har ni bestämt er för vart det är som ni vill åka någonstans för de pengarna som ni har dragit in? Det finns som alla vet väldigt många städer och platser runt om i vår värld som man bra gärna skulle vilja besöka. Vi på bloggen brukar ju som alla vet vilja vara med och tipsa om olika spännande resmål som passar perfekt att åka till på skolresa. Idag snackar vi om Italiens huvudstad Rom.
Rom
Kom iväg på en skolresa till Rom
Rom är en stad som i alla tider har lockat människor till sig. Många kanske har fått en något humoristisk bild av Rom genom de många seriealbumen om Asterix och hans tappra galler. Den bilden kanske inte stämmer så bra in på hur Rom har fungerat som stad i alla år genom hela den långa historia som ”Den eviga staden” – som Rom brukar kallas för – har funnits. Som centrum för det väldiga Romarriket var staden redan då ett myller av människor som kom från olika länder och när sedan Rom blev huvudstad för den katolska kyrkan så förstärktes dess världspolitiska position ytterligare. Det är med andra ord en stad som är helt perfekt att besöka om man vill åka iväg någonstans på skolresa eller på klassresa. Låt oss därför ta en liten närmare titt på Rom som resmål för en skolresa idag.

Att göra på en skolresa till Rom
Tack vare alla de lågprisflygbolag som finns numera så kan man komma iväg till Rom för en mycket billig penning. Boendet på vandrarhem eller hotell fixar ni i förväg innan ni åker. Väl på plats i Rom har ni tusentals och åter tusentals sevärdheter som bara väntar på att ni ska upptäcka just dem. Det är en ren omöjlighet att nämna dem allihop men Vatikanstaten med påvens residens och den enorma katedralen Peterskyrkan, Colosseum och Forum Romanum är bara några exempel på vad ni kan besöka när ni är i Rom på skolresa. Prova gärna en äkta italiensk pizza. Den smakar garanterat helt annorlunda mot pizzorna här hemma i Sverige. Kolla in den här länken för mer information om skolresa till Rom.