Stockholm4
Kom iväg på en grymt cool och häftig skolresa till vår vackra huvudstad. Grejen med Stockholm är ju att det finns så sjukt otroligt många grymma grejer att göra, se och upptäcka där. Egentligen så spelar det ingen som helst roll om du aldrig har varit i Stockholm tidigare eller om det är typ besök nummer 10 000 i Sveriges kungliga huvudstad för dig eftersom det ändå finns sådant som du har missat eller helt enkelt inte har hunnit med där under dina tidigare besök i Stockholm. Vår huvudstad har ändå så pass mycket att erbjuda dig och alla andra som kommer hit att det räcker och blir över. Här på bloggen så vill vi bara stryka under ännu en gång att Stockholm är ett resmål för en skolresa som man aldrig kommer att tröttna på. Därför handlar dagens inlägg om Stockholm. Häng med så ska vi lyfta fram i vart fall några små tips om vad ni kan göra i Stockholm på en skolresa som tar er dit.

Segway
Bästa sättet att upptäcka Stockholm på är att ni hyr er varsin segway som ni sedan använder som transportmedel mellan de olika sevärdheterna i vår huvudstad. Slipp trängseln nere i tunnelbanan och passa istället på att njuta av utsikten från Västerbron eller Söder Mälarstrand. Susa fram i behagligt tempo på Drottninggatan eller kryssa er fram mellan gränderna i Gamla Stan. Stockholm upplevs bäst från en segway.

SkyView
Visste ni att man kan åka i en glasgondol hela vägen upp till toppen på utsidan av Globen? Den fortfarande relativt nya åkattraktionen tar ungefär en halvtimme i anspråk och bjuder er på en hisnande vacker och spännande upplevelse som dessutom kröns av en helt makalös utsikt över vår vackra huvudstad. Glöm för all del inte att plocka med er kameran för mer mäktiga bilder kommer ni knappast att få möjlighet att knäppa än de som ni kan ta från den allra högsta punkten på världens största sfäriska byggnad.

Medeltidsmuseum
Rakt under riksdagshuset på Helgeandsholmen finns ett spännande museum som berättar om livet i Stockholm under medeltiden. Missa inte att besöka Stockholms Medeltidsmuseum under er skolresa.

Läs mer om vad ni kan göra under er skolresa till Stockholm här.