VasaAlla har vi väl hört talas om regalskeppet Vasa som sjönk mitt i Stockholms ström på sin jungfrufärd för flera hundra år sedan? Mer noga så var det söndagen den 10 augusti år 1628 som denna minst sagt historiska händelse ägde rum. Det skulle sedan dröja ända till den 24 april år 1961 innan skeppet bärgades. Numera så kan man besöka skeppet och se det med egna ögon på Vasamuseet i Stockholm. Gör som mer än 29 miljoner andra personer har gjort och besök Vasamuseet om ni åker på skolresa till Stockholm. Vasamuseet hittar ni ute på Djurgården. Vasa är som vrak betraktat helt unikt välbevarat och är faktiskt det enda 1600-talsskeppet i hela världen som har bärgats i så gott som komplett skick. Det är kanske inte så konstigt att Vasamuseet har kommit att bli en av Sveriges absolut mest populära sevärdheter.

Skolresa till Vasamuseet
Det sägs att gårdagen är morgondagens läromästare och med detta menas det att skolämnet historia är bland det viktigaste som finns. Vi måste kunna vår historia för att kunna förstå vad det är som händer idag. Genom att besöka Vasamuseet så kommer ni att få en lektion i historia som är minst sagt annorlunda men samtidigt så otroligt värdefull. Om ni ska iväg på en skolresa så är ett besök på Vasamuseet ett mycket bra sätt att få ordentlig valuta för era pengar. Skeppet Vasa har nämligen en mycket viktig historia att berätta som ni absolut inte får missa för allt smör i hela Småland. Det är bland annat därför som vi på bloggen är så ivriga på att berätta för er hur väl investerade era pengar kommer att vara om ni använder dem till att göra ett besök på Vasamuseet i Stockholm.

Material och idéer inför ert besök på Vasamuseet
Personalen på Vasamuseet har stor vana vid att ta hand om och handleda grupper som kommer på skolbesök för att kika på Vasaskeppet. Man har bland annat tagit fram en hel mängd med material och idéer för hur ni kan arbeta med på skolan inför, under och även efter ert besök på Vasamuseet. Allt detta och mer därtill hittar ni på museets egen hemsida.