Sandvikengården ligger inte, som man skulle kunna tro, i Gästrikland utan i Värmland. Närmare bestämt vid sjön Värmeln någon mil öster om Arvika. Här har EFS, Evangeliska Fosterlandsstiftelsen, bedrivit kurs- och lägerverksamhet i 90 år. Idag är det främst konfirmationsläger och kristna musikläger, men vid sidan av den egna verksamheten hyr man också ut gården till företag, föreningar och inte minst skolklasser. Det natursköna läget gör Sandvikengården till en behaglig plats för en skolresa.

Inte om man önskar en fullspäckad vecka med stadspuls, konst, kultur och nöjesliv, men är det verkligen det man vill för att ladda batterierna? Är inte den bästa klassresan att få hänga med kompisar i en lugn och rogivande miljö? Här kan ni bada, grilla, paddla kanot, spela fotboll och volleyboll. Vad mer kan man begära?

Mat och boende finns i olika prisklasser. Här finns allt från rum i hotellstandard med toa på rummet till tält och vindskydd. Logi från helpension med frukost, lunch, fika och kvällsmat till rent självhushåll. En medelväg är att beställa ”råvarupaket”, alltså självhushåll där ni slipper planera och beräkna hur mycket mat ni gör av med.

Lägg kost och logi på en nivå som passar er och även klasskassan. Eller också lägger ni klasskassan på en nivå som passar era önskemål. Det låter enkelt och det är det också. Ni tar bara kontakt med DelikatessKungen och startar ett försäljningssamarbete med dem. Ni säljer företagets delikatesser, som cheddarost, dragerade mandlar och ekologisk olivolja, och får en del av vinsten. Eftersom arbetet är helt provisionsbaserat kan ni välja att jobba precis så lite eller mycket ni vill.

Först tar ni upp beställningar, genom att knacka dörr i bostadsområden eller uppvakta företagen där ni bor. Till er hjälp har ni tryckt försäljningsmaterial och DelikatessKungens app. Varje elev/försäljare får dessutom en egen webbshop där kunder kan köpa varorna. När ni tycker att marknaden är färdigbearbetad lägger ni en beställning hos DelikatessKungen varpå de sålda varorna levereras till er kontaktperson. Nästa steg är att dela ut varorna till kunderna och samtidigt ta betalt av dem. Ni behåller er andel av pengarna och kan återgå till att planera skolresan.

Andra skolklasser har betalat hela sin klassresa med försäljningen och sedan återkommit till DelikatessKungen för att tjäna ihop till en till. Idrottsklubbar och föreningar har på samma sätt finansierat cupresor och idrottsläger med försäljningen. Det är kul och det fungerar!