Många skolklasser åker till London på skolresa. Färre åker till Irland, vilket är synd för det är ett land med intressant kultur, vacker natur och mycket att se och uppleva. Hälften så många invånare som i Sverige, och de bor tre gånger så tätt.

Huvudstaden Dublin är det naturliga resmålet. Här finns det politiska styret med parlament och president, men det är också centrum för kultur, sport och shopping. Namnet Dublin betyder ursprungligen ”dygölen” och det är kanske inte så säljande, men ett par tusen år senare har irländarna förvandlat dyn till vackra parker som St. Stephen’s Green Park och byggt en spektakulär bro (Ha’penny Bridge) över floden Liffey som går rakt genom staden. Ni åker buss, pendeltåg, tunnelbana eller spårvagn för att ta er fram i Dublin om ni inte väljer att gå.

Men ni behöver inte stanna hela resan i Dublin. En möjlighet är t ex att ta bussen tvärs över landet västerut till Galway, en mysig småstad känd både för sina kulturfestivaler och för sin vackra natur. Västkusten anses av många vara ”den gröna öns” mest storslagna del.

Ni kan nog räkna med att flygbiljetterna till Dublin är lite dyrare än till London, men å andra sidan kan ni hitta billigare boende på Irland med gott om prisvärda vandrarhem och bed and breakfast. Bäst är såklart om ni börjar spara pengar långt i förväg så slipper ni välja bort aktiviteter av ekonomiska skäl.

Hur sparar man då ihop pengar till en skolresa? En möjlighet är att sälja delikatesser. DelikatessKungen samarbetar med skolklasser och andra grupper av ungdomar som säljer företagets produkter mot provision. På det sätter väljer ni själva hur mycket tid ni ska lägga på jobbet och ju bättre det går, desto mer pengar tjänar ni.

Varorna det gäller är exempelvis belgiska chokladpraliner, en prisbelönt cheddarost och balsamvinäger som fermenterats på ekfat, allihop produkter som inte går att köpa i butik. Ni säljer dem till företag eller hushåll där ni bor. Till er hjälp har ni DelikatessKungens tryckta försäljningsmaterial och en smart app som håller reda på beställningarna åt er om ni vill.

Genom åren har över 25 000 grupper tjänat pengar till sina resor på det här viset. Det är skolresor och olika idrottsresor, som cupresor och träningsläger. Testa själva och ni kommer att märka att det här är ett roligt sätt att tjäna pengar till klassresan.