Paris brukar kallas världens populäraste resmål. Kanske för att staden tillgodoser alla smaker. Pensionärer kommer för maten och vinet, kärleksparen för den romantiska stämningen och barn och unga för Disneyland Paris.

Självklart passar staden även för en skolresa. Förutom Disneyland, eller Eurodisney som det hette tidigare, kanske ni vill passa på att se Paris Saint-Germain spela fotboll på Parc des Princes. Det är faktiskt en upplevelse även om man inte är sportintresserad.

Klassiska sevärdheter som Eiffeltornet, Sacre Coeur och Triumfbågen vill ni antagligen också kolla in. Mona Lisa, världens kändaste tavla, finner ni såklart på Louvren, men där finns också många andra världsberömda konstverk.

Men räcker det inte med de ”vanliga” turistmagneterna finns massor av udda slott, museer och teatrar att besöka, och guidade turer med olika transportmedel genom hela Paris. Apropå transportmedel är Paris tunnelbanenät ett av världens största med vilket ni enkelt tar er överallt i staden. Paris metro är dessutom en turistattraktion i sig själv.

Till Paris tar man sig enklast med flyg, men det går fint att åka tåg också, eller till och med buss om man har gott om tid. Boende i Paris kan bli lite av en utmaning. Särskilt om ni vill bo centralt riskerar det att bli ganska dyrt, men kan ni tänka er att bo en bit utanför centrum och leva med lite lägre standard blir kostnaderna hanterliga.

Ändå är det kanske bäst att börja med att spara ihop pengar till resan så att ni har råd att göra allt ni vill i Paris. Ett sätt att lyckas är att sälja DelikatessKungens varor. Det är bl a lufttorkad salami med hög kötthalt, belgiska chokladpraliner och en prisbelönt, engelsk cheddarost. Ni säljer till vem ni vill, i era bostadsområden, till lokala företagare, till släkt och vänner, på torget eller på nätet.

När försäljningen är över distribuerar ni varorna till kunderna, tar betalt och behåller er del av vinsten. Hela ersättningen är provisionsbaserad, så ju mer ni säljer desto mer pengar blir det till klasskassan. Förutom att det är lönsamt och lärorikt att prova på försäljningsarbete på det här sättet är det roligt. Kanske inte lika kul som Disneyland, men det ena ger ju det andra.