Öland borde vara ett givet semestermål för alla svenskar, inte minst perfekt för en skolresa. Här kan ni kolla in det typiskt öländska, som fyrar, väderkvarnar och Borgholms slottsruin, en sevärdhet som erbjuder både guidade turer och konserter med Sveriges artistelit.

Ölands Djurpark bör man inte heller missa – djurpark och nöjesfält i ett! Zebror, apor, tigrar, kameler och alligatorer, och dessutom coola åkattraktioner och imponerande vattenrutschkanor.

Har ni inte fått nog med äventyr finns det flera gokartanläggningar på Öland, varav Ölands Gokartcenter är den största, med rabatt för grupper och möjlighet att boka en tävling för hela klassen med prisceremoni och medaljer.

En lite stillsammare tävlingsmöjlighet är äventyrsgolf på Talludden, minigolf med vattenhinder och konstgräs istället för den traditionella filtmattan.

Men man behöver inte heller krångla till resan med evenemang och sevärdheter. Naturen på Öland är en fantastisk upplevelse i sig. Vandra eller hyr cyklar och ge er ut i något av de 73 naturreservaten som finns på ön, som Trollskogen eller Ottenby. Glöm inte att bada heller! Det finns massor av härliga sandstränder och badplatser spridda över hela Öland.

Boende på Öland kan vara svårt att få tag i om man är sent ute. Sommartid är det många som vill semestra på denna underbara ö. Har man framförhållning är det däremot inga problem. Svenska turistföreningen har sex vandrarhem på Öland. Hotell och campingplatser finns det hur många som helst, liksom rum, lägenheter, stugbyar och bed & breakfast.

Det vanligaste sättet att åka till Öland för en billig penning är nog att ta tåget till Kalmar och sedan buss den sista biten, men det går också direktbussar till Öland från Stockholm.

Då återstår bara reskassa. Ett smidigt sätt för en skolklass att tjäna pengar till en klassresa är att sälja delikatesser i samarbete med Delikatesskungen. Ni säljer deras varor lokalt på hemmaplan där ni har ert kontaktnät. Delikatesskungen hjälper till med allt det praktiska och tillhandahåller varuprover och säljmaterial.

Ni tar upp beställningar, levererar och tar betalt, Delikatesskungen står för varorna och sedan delar ni på vinsten. Läs mer om hur ni kan tjäna pengar till skolresan och fundera på om inte detta är något för just er. Över tjugotusen grupper har redan använt sig av det här sättet att tjäna ihop till sina resor och många kommer tillbaka år efter år eftersom det är kul, lärorikt och inte minst lönsamt.