På en skolresa kan man hyra en buss och åka runt för att testa olika aktiviteter på olika platser, både i Sverige och utomlands. Eller också hittar man en plats där allt man behöver finns på bekvämt gångavstånd. Värmlandsgården är ett exempel på det sistnämnda. Med sin placering mellan sjöarna Ulriksbergtjärn och Upplunden är det ett perfekt resmål för den aktiva gruppen som älskar naturen.

Här kan ni välja att bo i stugor eller tält, vandra, paddla kanot, åka motorbåt eller flotte och göra dagsturer med mountainbikes som ni hyr på plats. Följ med en guide på älgsafari och besök ett vattenfall i Klarälven. Eller stanna kvar på gården, bada, fiska, basta, grilla och bara må bra! Man behöver som sagt var inte flänga runt om man har tillräckligt med roliga aktiviteter precis där man är. Några dagar i Värmlandsskogarna kommer att stärka sammanhållningen i klassen och skapa minnen för livet.

Värmlandsgården ligger i Upplund utanför Hagfors och ägs och drivs av ett privatägt företag. Sommar är högsäsong, men gården fungerar lika bra året runt. På vintern byter man ut badet mot skridskoåkning och mountainbiketuren mot hundspann, men som alla naturälskare vet är naturen alltid tillgänglig, bara man har rätt utrustning och övriga förutsättningar.

Oavsett om ni har tänkt boka Värmlandsgården i juni eller till jul kan det vara klokt att ha lite framförhållning och i lugn och ro skaffa er de resurser som krävs. Med målmedvetet arbete för klasskassan slipper ni välja bort några aktiviteter av ekonomiska skäl.

Ett enkelt och roligt sätt är att sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen som erbjudit försäljningssamarbeten till skolklasser och idrottsklubbar i snart 30 år. Om ni säljer deras varor mot provision kan ni finansiera hela klassresan. DelikatessKungen hjälper igång er, tillhandahåller försäljningsmaterial och en smart app som håller reda på försäljningen.

Ni säljer på er egen hemort och i era egna nätverk, i era bostadsområden, hos lokala företag eller på föräldrarnas arbetsplatser. Varorna det handlar om är lättsålda delikatesser av hög kvalitet som inte går att köpa i butik.

DelikatessKungens leverantörer är europeiska företag med stolta traditioner. Den prisbelönta cheddarosten har tillverkats av ett engelskt familjeföretag sedan 1861, den ekologiska olivoljan produceras av noggrant utvalda sicilianska oliver och chokladpralinerna rullar belgiska chokladmästare för hand.

Bli en del av dessa stolta traditioner genom att starta en delikatessförsäljning. Det är både lönsamt och lärorikt.