Äventyrsbad och laserarenor i all ära, men naturen är oslagbar när det kommer till att skapa minnen och presentera upplevelser. Och inte bara i områden med vulkaner, isberg, öknar och varma källor. Det finns äventyr så det räcker även i vår svenska natur med höga berg och vilda djur.

1980 startades företaget Vildmark i Värmland i avsikt att erbjuda timmerflottfärder på Klarälven. Sedan dess har de utvecklat verksamheten med kanotpaddling, bäversafari, äventyrsbana och en egen campingplats. Alltsammans i Värmland.

Än idag är det dock timmerflottar som är den mest populära produkten. Det finns flera olika vildmarkspaket beroende på hur länge ni vill vara ute och hur strapatsrikt ni vill ha det. Det vanliga är att gruppen med god hjälp av erfarna instruktörer bygger sina egna flottar av stockar och rep, flyter med strömmen på Klarälven och övernattar på Klarälvens Camping. Lägg därtill att vandra i storslagen natur, åka linbana över ett vattenfall, gå på en repbro över en ravin och fira er ner till marken.

Men här finns det gott om utrymme för egna önskemål. Ta boendet t ex. Det finns stugor, flottarkojor, tältläger och hotell att tillgå. Transporten kan ni ombesörja själva eller ta hjälp av Vildmark i Värmland, med bil, buss, tåg eller flyg. Alla vägar bär till Hagfors och Torsby.

Det enda som inte går att välja bort är naturen. Det mesta de här dagarna kommer att ske utomhus. Gillar ni inte att leva, äta och upptäcka livet ute är det här inte en resa för er. Men annars så! Förutom att lära er mycket om naturen och dess krafter kommer ni också att få ovärderliga kunskaper om er själva och att arbeta tillsammans i grupp. Det ger en otrolig kick att jobba mot gemensamma mål och klara av utmaningar som verkar nästan omöjliga på förhand.

Allt som krävs för detta äventyr vid Klarälven är simkunnighet och att några vuxna följer med. Och lite pengar såklart, som för alla klassresor. Den biten kan dock lösas med en annan utmaning i grupp, genom att sälja delikatesser. Delikatesskungen har salami, cheddar, olivolja och andra produkter för finsmakaren. Ni väljer själva var och till vem ni ska sälja, tar upp beställningar, levererar och tar betalt, och så delar ni på vinsten. Titta om inte det här skulle kunna vara något för er!