En knapp timme norrut från Stockholm med buss eller bil hamnar man i Norrtälje, i hjärtat av Roslagen. Här verkar det ha bott människor sedan yngre järnåldern, för så långt tillbaka har man hittat fornlämningar. Även idag bor människor här, men åtminstone på sommaren är de flesta i Norrtälje turister. Inte konstigt eftersom det här är en vacker plats som lämpar sig bra för semester. T ex klassutflykter! Om er klass vill åka på skolresa med kollektivtrafik, gillar salta bad och vacker miljö är Norrtälje platsen för er.

Här kan ni exempelvis vandra i Roslagen, längs Roslagsleden, i skärgården eller längs någon av alla andra vandringsleder i området. När ni vill ta en paus finns det antagligen ett vandrarhem på armlängds avstånd.

Föredrar ni att färdas på vatten kan ni paddla Norrtäljeviken med kanot eller kajak. Fördelen med att paddla i en vik är skyddet mot vinden. Vågor är kul när man surfar, men när man paddlar är det inget som slår spegelblankt vatten.

Eller håll er på land, testa att rida islandshäst, cykla mountainbike, fiska eller grilla (och kanske grilla det ni fiskar). Är ni inte naturfrälsta går det alldeles utmärkt att fira en hel skolresa inne i Norrtälje, spela bowling, gå på bio och besök Norrtälje Skatepark.

Vad ni ska göra kan ju också bero på kostnaden. Behöver ni pengar till klasskassan kan ni försöka skapa kapital innan ni planerar skolresan. Anordna en loppis, panta burkar eller ta kontakt med kommunen och hör om det inte finns något ni kan göra. Eller ta kontakt med DelikatessKungen som hjälpt skolklasser i nästan 30 år att få råd med skolresan.

Ni säljer deras delikatesser på er egen ort, till hushåll eller företag. Det är handgjorda chokladpraliner, ekologisk olivolja och andra toppdelikatesser från europeiska producenter. Allihop levereras i fina presentförpackningar som gör dem till perfekta gåvor, och vem har inte behövt en bra present att ta med sig på fest eller middagsbjudning? Den som får besök av era försäljare behöver inte leta längre.

Först tar ni upp beställningar genom att knacka dörr. När ni är nöjda med försäljningen får er kontaktperson hem alla sålda varor och efter det återstår bara att leverera dem till kunderna samtidigt som ni tar betalt. Försäljningen är helt provisionsbaserad så ju mer ni säljer, desto mer pengar blir det till er klasskassa och skolresa.