Skolresor och skolutflykter kan ske på udda platser, men vill ni dra det ett steg till och besöka en annan plats i en annan tid kan ni åka till Ekehagens Forntidsby, en av Nordens största forntidsbyar och den enda som visar alla historiska huvudepoker. Stenåldern, bronsåldern, järnåldern… här finns allt!

Här finns också djur i form av kor, får och grisar och en örtagård med historiskt viktiga livsmedel och medicinalväxter. När kvällen kommer kan ni övernatta i ett forntida långhus på en bädd av djurhudar och halm.

I Ekehagens Forntidsby i Falköping i Västergötland kombinerar ni med fördel utflykt med utbildning. Ingenting gör lärandet så levande som genom att studera i autentisk miljö. Under ett skolbesök här bor ni på en av byns boplatser och studerar hur människor levde för tusentals år sedan. Byns ”forntidspedagoger” hjälper er att få en inblick i dessa liv.

Det ska sägas att Ekehagens Forntidsby inte är helt avskuren från moderna bekvämligheter. Här finns en restaurang där ni både kan äta och fika, en kiosk med glass och moderna toaletter med duschmöjligheter för den som inte nöjer sig med att bada på Alvaredsbadet strax intill forntidsbyn.

Oavsett hur moderna ni är och vill vara, överväg att fira hela eller delar av nästa skolresa på Ekehagens Forntidsby, stäng av telefoner, internet och modernt brus till förmån för konsthantverk, historia och fornhistoriska byggnader.

Behöver ni pengar för att resa kan ni sälja delikatesser ihop med DelikatessKungen. Företaget har varorna och ni har den ungdomliga energin för att sälja. Ersättningens storlek beror helt på hur mycket ni säljer. Varje såld vara ger en extra slant till klasskassan. Grupper som testat detta före er har finansierat hela skolresor genom denna försäljning. Inte bara skolresor förresten. DelikatessKungen har genom åren möjliggjort träningsläger, idrottsevenemang, cupresor och mycket annat.

Ni säljer på er egen hemort och eftersom DelikatessKungens varor inte finns i butik kommer ni vara ensamma om att tillhandahålla dem just där ni är. Och det är inga dåliga delikatesser. Här finns t ex salami i fem olika smaker, cheddarost i två olika lagringsalternativ, handgjorda belgiska chokladpraliner och mycket annat.

Till er hjälp har ni tryckt säljinformation och en app som erbjuder säljstöd och håller reda på hur mycket ni har sålt. Det är lönsamt, lärorik och väldigt kul att sälja delikatesser.